De maximumsnelheid op autosnelwegen gaat in Nederland vanaf 12 maart 2020 naar 100 kilometer per uur tussen 06:00 en 19:00 uur. Een deel van de huidige standaardsnelheidslimieten op autosnelwegen (d.w.z. 120 km/u en 130 km/u) blijven van kracht tussen 19:00 en 06:00 uur. Dit geldt echter niet voor een aantal snelwegen, vooral rondom de Veluwe moet ook 's nachts nog maximaal 100 gereden worden op de A28 en A1. 

De overheid wil hiervoor binnen één weekend alle 4000 verkeersborden vervangen, op plaatsen waar dit niet lukt zal de nieuwe maximumsnelheid pas ingaan als de borden alsnog geplaatst zijn. Op plaatsen waar 's nachts de maximumsnelheid niet geldt, zullen dubbele borden moeten komen: eentje met de 100 aanduiding voor tussen 6 en 19 uur, de tweede met de beperking in de nachtelijke uren. Dit omdat de wettelijke maximumsnelheid in Nederland op 130 km/u blijft staan, waarvan afwijkingen dus altijd aangegeven moeten worden. Overigens werd er vanaf halverwege februari al begonnen met het plaatsen van nieuwe borden, om de overgang rondom 12 maart sneller te laten verlopen. Er bestaat echter toch nog een mogelijkheid dat door slechte weersomstandigheden de werkzaamheden verschoven worden, waarop ook de nieuwe maatregel zal opschuiven. Met de ingrijpende verkeersmaatregel wil de overheid de stikstofcrisis oplossen, die onstond nadat bleek dat er in Nederland veel te veel stikstof neerslaat in beschermde natuurgebieden. 

Met de nieuwe maatregel "ruilt" het kabinet stikstof voor een aantal grote verkeersprojecten, die anders geen doorgang mochten vinden. Het gaat daarbij om de volgende zeven projecten: A27/A12 Ring Utrecht, A1/A28 knooppunt Hoevelaken, A6 Almere-Lelystad, A4 Haaglanden, A27 Houten-Hooipolder, Innova 58 Tilburg-Eindhoven en Innova 58 Annabosch–Galder.

 • Nieuwe rit op vrijdag 24 juli

  Onze volgende rit is gepland op vrijdag 24 Juli.

  We gaan dan voor een mooie avondrit van rond de 100 kilometer
  Vertrek is dan om 18.30 uur bij Cafe van Otten.

  Tot dan

   
 • Rimo rijders in Oostenrijk

  In Juni zijn we met 10 rijders van onze motorclub naar Oostenrijk geweest. De grenzen waren net weer open dus het kon net.
  Met 2 aanhangers vol motoren gingen we op pad naar Mayrhofen, waar we een week verbleven in het Stoanerhof van Paultje en zijn familie.

  Een mooie locatie waarvan we een aantal mooie ritten hebben gereden. We hebben o.a. de Gross Glockner, de Gerlos Pas, de Brenner en in de Dolomieten gereden.
  Hoewel we hier en daar wat kleine pechgevalletjes hadden onderweg en het weer niet altijd mee werkte, was het een zeer geslaagde week, die zeker voor herhaling vatbaar is.

   

   

   

   

   

   
 • Uitgestelde openingsrit

  Na enige vertraging willen we nu toch weer beginnen met een motorrit met onze club.

  Nu de maatregelen iets zijn verruimd gaan we op zondag 7 juni gaan we onze eerste rit rijden.  Als we allemaal rekening houden
  met elkaar en een beetje afstand in acht houden moet dat lukken.
  We willen een dagrit rijden met aansluitend de vergadering om het komende seizoen te bespreken.

  We vertrekken zondag 7 juni om 9.00 uur bij Van Otten.

  Tot dan

   
 • Festiviteiten Jubileum opgeschoven

  Doordat ook wij ons hebben te houden aan de maatregelen
  om het corona virus te beheersen, hebben we besloten
  de geplande festiviteiten in verband met ons 25 -jarig jubileum
  op de te schuiven naar volgend jaar.

  Het is jammer, maar we hebben wel iets om alvast weer naar uit te kijken.

   
 • Registratie

   

  Nieuwe inloggegevens leden Rimo

  Om ritten te kunnen downloaden voor je TomTom of Garmin moet je je als Rimo lid weer opnieuw aanmelden.

  Doordat onze oude website niet meer bestaat, kun je niet meer met je oude inlognaam inloggen.

  Stuur even mailtje of een app naar Robert, dan krijg je een nieuw account.

   

   

RIMONIEUWS

 • Weekendrit September

  RIMO WEEKENDRIT SEPTEMBER 2020 De weekendrit gaat dit jaar weer richting de Duitse Eifel.We verblijven bij een oude...

 • Motie tegen motorlawaai goedgekeurd door Duitse Bondsraad

  In Duitsland heeft de Bundesrat (Duitse Eerste Kamer) een motie goedgekeurd om het geluidsniveau van overlast gevende...

 • 25 jaar RIMO

  In 2020 bestaat onze motorclub alweer 25 jaar.Er worden diverse feestelijke activiteiten georganiseerd om dit heugelijke...

 • Snelheid naar 100

  Deze maand: 100 kilometer maximumsnelheid in heel Nederland De maximumsnelheid op autosnelwegen gaat in Nederland vanaf 12...

 • Motorbeurs Utrecht

  Veel nieuwe 2020-modellen op Motorbeurs Utrecht In totaal pakken zestien motor- en scooterimporteurs, die samen 24...

JSN Pixel 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework